Tarjoilulinjastosta
Tarjoilulinjaston kokoaminen aamulla vaikuttaa siihen, että linjasto toimii koko päivän aamiaisesta iltapalaan tai pelkästään lounaan ajan. Linjastossa työskentelyyn vaikuttavat yrityksen toiminta-ajatus sekä liikeidea. Henkilöstöravintoloissa, kouluissa sekä huoltoasemilla käytetään yleensä itsepalvelu tai free flow linjastoa, mutta useassa ruokapaikassa lounaan pääruoka annostellaan ja asiakas ottaa
lisukkeet ja salaatit itse.
Myös monet laitteet ovat hommassa mukana mm, Kahvion kylmäkaappi jossa tuotteet järjestetään niin, että ne houkuttelevat asiakasta ottamaan ja ostamaan, juomien tarjoilusaareke, jossa on vesiautomaatti, juomalaseja sekä tölkit ja kannut jotka asetetaan suoraan riviin sekä etiketit samaan suuntaan. Tarjoilulinjaston kylmälaitteita ovat erilaiset kylmäaltaat, -tasot, -kaapit ja lasikot. Ne ovat tarpeellisia, jotta kylmänä tarjottavat ruoat ja juomat pysyvät oikean lämpöisinä koko tarjollaoloajan. Kylmä allas tarjoaa parhaan mahdollisen kylmäsäilytyksen, joka voidaan myös täyttää jäämurskalla. Lämmin linjasto pidetään aina siistinä ja ruokalajit järjestetään siten, että niistä on helppo koota annos. Linjaston lämpösäilytyslaitteilla saadaan lämmitystä vaativat ruoat pysymään kuumina.
Omavalvontaan kuuluu laitteiden sekä lämpötilojen seuraaminen ja kirjaaminen niitä on tarkkailtava koko työpäivän ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti