tiistai 27. syyskuuta 2016

Leveä kantotapa

Lautasten kantaminen

Lautasten kantaminen on pöytiintarjoilussa tarjoilijan tärkeimpiä taitoja. Tarjoilija kantaa asiakkaalle lautasen tyhjänä tai niin, että siinä on valmis ruoka-annos. Taitava tarjoilija pystyy kantamaan samassa kädessä jopa neljä lautasannosta kerralla.

Leveä kantotapa:

1. Aseta ensimmäinen lautanen peukalon ja etusormen väliin vasemmalle. Peukalo pitää lautasen vaakasuorassa

2. Aseta toinen lautanen etusormea vasten, ensimmäisen alapuolelle. Levitä muut sormet tukemaan lautasta

3. Aseta kolman lautanen ranteen ja kyynärvarren päälle.

Kun kannat kuumia lautasia, suojaa kädet tarjoiluliinalla tai puuvillakäsineillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti