Aamiainen
Tarjoiluaika: klo 6.30-11.00
Tarjoilupaikkoja esimerkiksi: sairaalat, päiväkodit, huoltoasemat, tavastia, motellit, hotellit, kahvilat
Tarjoilumuotoja: noutopöytä, linjasto, pöytiintarjoilu, huonepalvelu
Aamiaistyypit
Englantilainen, Tee, paahtoleipä, kananmuna, pekoni, makkara, tuoremehu
Mannermainen, Kahvi/tee, vaalea leipä, voi, marmeladi
Skandinaavinen, Tee, puuro, murot, leipävalikoima, leikkeleet, kasvikset, jogurtti, kananmuna, lihapullat, pekoni, hedelmä, tuoremehu, hillo, marmeladi, leivonnaiset
Lounas
Tarjoiluaika: klo 11-14.00
Tarjoilupakkoina toimii esim: Ravintolat, kahvilat, huoltoasemat ja koulut
Ruokalajeja: Salaatit, keitot, kastikkeet/padat/höystöt, laatikkoruoat, murekeruoat, arkiset kokoliha-, kala- ja broileriruoat, kiisselit, rahkat, hedelmäsalaatit, jäätelöt, kahvi/tee
Tarjoilumuodot: nopea, hyvin etukäteen suunniteltu tarjoilu noutopöydästä tai linjastosta, myös osittainen pöytiintarjoilu mahdollinen
Asiakaspalvelijan tehtävät: reipas ja iloinen palveleminen, asiakkaiden neuvominen ja ohjaaminen valinnoissa, kassatoiminnoista vastaaminen, ruokien ja astioiden riittävyydestä huolehtiminen, astiahuoltoon osallistuminen.
Päivällinen
Tarjoiluaika: klo 16-19.00
Tarjoilupaikkoja esim: ravintolat,hotellit, hoitolaitokset ja henkilöstöravintolat
Tarjoilumuodot: noutooöytä tai pöytiintarjoilu
Asiakaspalvelijan tehtävät: ruokien ja astioiden riittävyydestä huolehtiminen, tilaisuuden luonteen mukainen tarjoileminen, asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtiminen, astiahuoltoon osallistuminen
Illallinen
Tarjoiluaika: yleensä klo 20.00 jälkeen
Tarjoilupaikkoja esim: hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat ja tarjoilu tilaustoimintana.
Erityispiirteitä: 4-6 ruokalajia, ruokalajit arvokkaista raaka-aineista, usein pieniä ja näyttäviä ruokalajeja, ruokajuomina arvokkaita viinejä, ruokaryyppyjä, aperitiiveja ja digestiivejä.
Tarjoilumuodot: pöytiintarjoilu joko annoksina tai vadilta, mahdollisesti ruoanvalmistusta salissa, kuten liekittämistä.
Asiakaspalvelijan tehtävät: Tilaisuuden luonteen mukainen tarjoileminen, asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtiminen, astiahuoltoon osallistuminen.
Brunssi
Tarjoiluaika: klo 11.00-15.00
Tarjoilupaikkoja esim: hotellit, ravintolat ja tarjoilu tilaustoimintana.
Erityispiirteitä: aamiaisen ja lounaan välimuoto, tarjoillaan yleensä sunnuntaisin, tarjoillaan usein tiettyä tilaisuutta varten, ruokajuomana kuohuviini ja tuoremehu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti